Skip to content

Het plaatsen van led inbouwspots in de badkamer is dat wel veilig?

Wij bij ledinbouwspotsleds.nl krijgen vaak de vraag of het plaatsen van led inbouwspots in de badkamer wel helemaal veilig is, vandaag dat we er vandaag even op in gaan en antwoord proberen te geven op alle veel voorkomende vragen.

Ja het is veilig om onze inbouw led spots in de badkamer te plaatsen

Led inbouwspots

Jazeker, u kunt de inbouwspots veilig gaan plaatsen in uw badkamer of andere vochtige ruimtes, al onze spots zijn spatwater dicht en u vindt op onze webshop een apart gedeelte met inbouwspots led voor de badkamer. Let u wel op de spots zijn spatwater dicht en dus niet geheel water dicht. Spatwater dicht houd in dat u de spots in een vochtige ruimte mag gaan plaatsen maar niet dat de spots volledig water dicht zijn. De spots zijn dus niet geschikt om bijvoorbeeld buiten te gaan gebruiken, onder een carport kan wel.

Inbouw spots in een koof bij een bad minder dan een meter afstand maar dus wel veilig geplaatst, Wat is dan het verschil tussen water dicht en spat waterdicht

Het verschil wordt vaak aangegeven in ip waardes, maar omdat veel mensen hier niet in thuis zijn hebben wij van ledinbouwspotsleds.nl besloten om voor u het onderscheid te maken. Spat water dicht houd in dat de spots tegen druppels water kunnen en tegen condens vorming kunnen. De spots mogen dus beslaan en er mag water door middel van condens op de spots komen. Echter moet u er wel rekening mee houden dat u geen volle douchestraal op de spots gaat richten, daar kunnen de spots niet tegen en ontstaat er een gevaar voor kort sluiting.

Waar mag ik de spots dan gaan plaatsen in de badkamer?

In principe kunt u de led spots in de gehele badkamer gebruiken, echter is het wel verstandig om over de aansluit punten na te denken. Een led inbouwspots kan namelijk tegen condens maar niet tegen een volle waterstraal. U kunt zich dan afvragen of het verstandig is om de spots recht boven de douche te plaatsen en dit is eigenlijk ook niet nodig. Ons advies is om de inbouwspots nooit dichter dan een meter bij de waterbron te plaatsen.

Inbouw led spots in het plafond met minimaal een meter afstand tussen de spots en de waterbron

Houd u dus rekening met een meter afstand tussen de douche kop en de led inbouwspot. Dit hoeft geen enkel probleem op te leveren in verband met de lichtopbrengst want al onze led inbouwspots voor uw badkamer hebben een kantelbare kop. U kunt de spots dus een meter van de douche in het plafond plaatsen en de kop richten naar de douche zodat de led spots voldoende afstand tot de douche ruimte hebben en u toch voldoende licht in de douche heeft omdat u de lichtstraal richting de douche laat schijnen. Bij gesloten douche cabines tot aan het plafond is het dus aan te raden om geen led inbouwspots in de cabine te gaan plaatsen. Mocht u een cabine hebben met een open plafond dan is het wederom mogelijk om de spots buiten de cabine te gaan plaatsen en de lichtstraal op de douche cabine te laten schijnen.

De led inbouwspots plaatsen bij een bad

Dat is inderdaad mogelijk en dit is ook compleet veilig maar ook hier moet u er weer rekening mee houden dat de spots spat waterdicht zijn. Het is dus verstandig om de spots minimaal een meter vanaf het bad te plaatsen. Bij de meeste mensen zal dit geen probleem zijn maar denkt u ook eens aan een bad onder een schuine kap. De situatie kan dan ontstaan dat u de spots in de schuine want wilt gaan plaatsen en de spots redelijk dicht bij het bad in de buurt komen.

Led inbouwspots boven een bad met een meter afstand

Als de afstand meer dan een meter is hoeft dit geen enkel probleem te zijn maar houd u ook rekening met spelende kinderen in een bad. Het kan wel eens gebeuren dat de spots iets nat worden doordat de kinderen spetteren in het bad. Dit is voor de spots wederom geen probleem. Waar u wel waakzaam voor moet zijn is dat als uw bad over een aparte douche kop beschikt deze dus zeker niet op de led inbouwspots gericht moet gaan worden, in sommige situatie kan zich dit ook per ongeluk voor doen als u bijvoorbeeld het bad aan het schoonmaken bent. Het is dus altijd verstandig om de spots minimaal een meter van de waterbron te plaatsen om problemen te voorkomen. Heeft u verder nog vragen over het plaatsen van led inbouwspots in uw badkamer dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De led inbouwspots voor de badkamer vindt u hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *