Skip to content

De meest voorkomende kleuren led inbouwspots

led inbouwspots zijn verkrijgbaar in ontzettend veel soorten. Zo heb je keuze uit verschillende armaturen, helder heden, dimbaar, et cetera. Maar er is nog een variabele waar je de aanschaf van je led inbouwspots op kunt baseren: de kleur van het licht. Wil je weten welke kleur verlichting je het best kunt gebruiken in verschillende ruimtes? In dit artikel wordt een korte uitleg gegeven van de verschillende kleuren verlichting die er bestaan, en hoe je je led inbouwspots hierop kunt selecteren.

De kleuren van het licht

Er zijn twee manieren om de kleuren van het licht weer te geven. De eerste is het gebruik van Kelvin (K). Dit geeft in principe de temperatuur van het licht weer. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder het licht dat de led spot uitstraalt. Zo staat een temperatuur van 1000K gelijk aan een heel warme, rode kleur, en tegen de 6000K kom je bij de koude kleur van daglicht.

Led Inbouwspots sfeer verlichting

Verder wordt de kleur van de led inbouwspots vaak ook aangegeven met behulp van een kleurcode, waaraan je kunt zien welke kleur hierbij hoort.

De codes en hun kleuren

Hieronder staan enkele veel gebruikte kleurcodes in kelvin en temperaturen van led inbouwspots, met de omschrijving van het licht dat ze uitstralen:

  • Temperatuur van 2700K met kleurcode 827: Extra warm wit
  • Temperatuur van 3000K met kleurcode 830: Warm wit
  • Temperatuur van 4000K met kleurcode 840: Natuurlijk wit
  • Temperatuur van 6500K met kleurcode 865: Koel wit

Welke kleur led inbouwspots in welke ruimte?

In verschillende ruimtes wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren led inbouwspots. Zo wordt in een kantooromgeving vaak gekozen voor een warm tot natuurlijke kleur wit met een temperatuur van 3000 tot 4000K. In huis wordt vaak gekozen voor warmere led inbouwspots, voor een beetje extra sfeer. Vaak wordt het extra warm witte 2700K gebruikt, maar je kan ook kiezen voor een verlichting die nog meer sfeer geeft. Een temperatuur van 2200K is nog warmer dan de voorgaande led inbouwspots, en creëert daarmee een soort licht dat vergelijkbaar is met kaars verlichting.

Led inbouwspots energie zuinig en veilig spatwater dicht voor in uw badkamer.

Je komt het steeds vaker tegen: inbouwspots led met kleur, in zowel een huiselijke als een zakelijke omgeving. Je kunt hierbij kiezen voor een bepaalde kleur, om een muur op een bijzondere manier uit te lichten en op deze manier een leuke, of juist wat meer zakelijke sfeer te creëren. Je hebt zelf de controle over de wijze waarop je dit doet. En dit ook nog eens op een zuinige en milieuvriendelijke manier, door te kiezen uit het assortiment van inbouwspots led.

Hoe werken gekleurde inbouwspots led?

Het leuke van inbouwspots led met kleurenverlichting, is het feit dat je de kleuren kan instellen zoals je zelf wilt. Zo kun je altijd zorgen voor de juiste sfeer op het juiste moment. De spots zijn samengesteld op basis van het kleurenschema rood, groen en blauw, en elke variant van deze kleuren is mogelijk. Met behulp van een speciale afstandsbediening kun je zelf kiezen welke inbouwspots led welke kleuren projecteren. Rood voor een romantische avond met je partner, blauw voor een zakelijke sfeer op het kantoor, of oranje voor een speelse middag met de kinderen? Jij hebt de controle, dus jij kunt het zelf bepalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *