Skip to content

Blog

Een mooie verlichting in de badkamer is natuurlijk essentieel. In deze ruimte breng je een groot deel van je tijd door. ’s Ochtends en ’s avonds tandenpoetsen, je klaarmaken voor de dag, ontspannen met een lekkere douche of een warm bad, en ga zo maar door. Veel mensen vragen zicht echter af hoe ze deze verlichting moeten realiseren. Ze willen graag led inbouwspots plaatsen, omdat deze kunnen zorgen voor een mooie verlichting in de badkamer, en daarnaast ook zeer vriendelijk zijn voor het milieu. Maar zijn deze led inbouwspots wel waterdicht?

Verschillende IP-waardes voor badkamer led inbouwspots

Niet alle led inbouwspots zijn waterdicht, en dus zijn ze niet allemaal geschikt om in de badkamer te plaatsen. Veel led inbouwspots hebben echter wel een bepaalde mate van waterdichtheid, waardoor ze op verschillende plekken in de badkamer worden gebruikt. Vaak worden deze spots verkocht als ‘badkamer led inbouwspots’, maar ook ‘gewone’ led inbouwspots kunnen een bepaalde mate van waterdichtheid hebben. Je vindt deze waterdichtheid door naar de IP-waarde van de badkamer led inbouwspots te kijken. Veel voorkomende waardes voor badkamer led inbouwspots zijn bijvoorbeeld IP27, IP44 en IP67. Hoe hoger het getal, hoe beter de led spots zijn beschermd tegen water.

Welke badkamer led inbouwspots plaats je waar?

Omdat op bepaalde plekken in de badkamer meer water in het rond spat dan op andere plekken, kun je niet overal in de badkamer dezelfde badkamer led inbouwspots plaatsen. Zo is het verstandig om op plekken vlakbij het bad of de douche, waar veel water overheen kan spatten, led inbouwspots met een hoge IP-waarde te plaatsen, zoals IP67. Op plekken rondom het bad en de douche, die wat meer buiten bereik liggen maar waar nog steeds water overheen kan spatten, kun je kiezen voor badkamer led inbouwspots met een waarde van IP44. In de rest van de badkamer komt over het algemeen niet zo heel veel water, dus op deze plekken is het plaatsen van een IP-27 waarde voldoende. Op deze manier zijn je badkamer led inbouwspots goed beschermd tegen al het water!

LED spot

Led lampen hebben als voordeel dat ze erg zuinig zijn, en daarmee dus erg goed voor het milieu. Maar ten opzichte van andere soorten verlichting, zoals halogeen-, gloei- en spaarlampen, heb je ook nog eens veel meer keuze wanneer je kiest voor led inbouwspots. Zo heb je bij andere soorten verlichting niet de optie om zelf de kleuren van je verlichting in te stellen, of om zelf de intensiteit van het licht te bepalen. Met gekleurde inbouwspots led kun je altijd zelf de juiste sfeer bepalen door een leuke kleur verlichting uit te kiezen, en eventueel de lampen ook nog eens te dimmen als hier de optie voor is. Het was nog nooit zo eenvoudig om sfeer te creëren in een huis of kantoor, als het is met inbouwspots led.

Led inbouwspots voor in de badkamer zijn een belangrijk onderdeel van het dagelijks comfort wat u wilt hebben in uw badkamer. Deze vorm van verlichting vereist echter wat extra aandacht omdat een badkamer een vochtige ruimte is en niet alle inbouw led spots daarvoor geschikt zijn. Wij van led inbouwspots badkamer hebben echter de juiste spots voor u geselecteerd en u kunt er zeker van zijn dat al onze spots voldoen aan de eisen die er zijn voor verlichting in een badkamer. Hieronder vindt u een voorbeeld van een mooie veilige led inbouwspots geschikt voor in badkamers

Witte spat water dichte led inbouwspot

Led lampen voor in de badkamer moeten natuurlijk over andere eigenschappen beschikken dan gewone lampen. Een lamp in de badkamer heeft natuurlijk veel meer te leiden dan een gewone led lamp die u bijvoorbeeld in een woonkamer gaat plaatsen. Hieronder ziet u het resultaat van een mooi ontworpen zuinige led lamp speciaal geschikt voor uw badkamer

Spatwater dichte led lamp voor in de badkamer

De lamp is spat water dicht IP 65 , roestvrij en kan tegen condensvorming die in uw does vaak ontstaat. Deze lamp wordt vaak gebruikt in de buurt van een badkamer spiegel omdat daar vaak een flinke lichtopbrengst vereist is. De lamp heeft een verbruik van 6 watt maar de opbrengt is vergelijkbaar met 100 watt. Omdat deze led lamp op vol vermogen nogal wat licht geeft is de lamp ook in de dimbare versie leverbaar. Let u wel op dat u dan ook een led dimmer nodig heeft.

Wij bij ledinbouwspotsleds.nl krijgen vaak de vraag of het plaatsen van led inbouwspots in de badkamer wel helemaal veilig is, vandaag dat we er vandaag even op in gaan en antwoord proberen te geven op alle veel voorkomende vragen.

Ja het is veilig om onze inbouw led spots in de badkamer te plaatsen

Led inbouwspots

Jazeker, u kunt de inbouwspots veilig gaan plaatsen in uw badkamer of andere vochtige ruimtes, al onze spots zijn spatwater dicht en u vindt op onze webshop een apart gedeelte met inbouwspots led voor de badkamer. Let u wel op de spots zijn spatwater dicht en dus niet geheel water dicht. Spatwater dicht houd in dat u de spots in een vochtige ruimte mag gaan plaatsen maar niet dat de spots volledig water dicht zijn. De spots zijn dus niet geschikt om bijvoorbeeld buiten te gaan gebruiken, onder een carport kan wel.

Inbouw spots in een koof bij een bad minder dan een meter afstand maar dus wel veilig geplaatst, Wat is dan het verschil tussen water dicht en spat waterdicht

Het verschil wordt vaak aangegeven in ip waardes, maar omdat veel mensen hier niet in thuis zijn hebben wij van ledinbouwspotsleds.nl besloten om voor u het onderscheid te maken. Spat water dicht houd in dat de spots tegen druppels water kunnen en tegen condens vorming kunnen. De spots mogen dus beslaan en er mag water door middel van condens op de spots komen. Echter moet u er wel rekening mee houden dat u geen volle douchestraal op de spots gaat richten, daar kunnen de spots niet tegen en ontstaat er een gevaar voor kort sluiting.

Waar mag ik de spots dan gaan plaatsen in de badkamer?

In principe kunt u de led spots in de gehele badkamer gebruiken, echter is het wel verstandig om over de aansluit punten na te denken. Een led inbouwspots kan namelijk tegen condens maar niet tegen een volle waterstraal. U kunt zich dan afvragen of het verstandig is om de spots recht boven de douche te plaatsen en dit is eigenlijk ook niet nodig. Ons advies is om de inbouwspots nooit dichter dan een meter bij de waterbron te plaatsen.

Inbouw led spots in het plafond met minimaal een meter afstand tussen de spots en de waterbron

Houd u dus rekening met een meter afstand tussen de douche kop en de led inbouwspot. Dit hoeft geen enkel probleem op te leveren in verband met de lichtopbrengst want al onze led inbouwspots voor uw badkamer hebben een kantelbare kop. U kunt de spots dus een meter van de douche in het plafond plaatsen en de kop richten naar de douche zodat de led spots voldoende afstand tot de douche ruimte hebben en u toch voldoende licht in de douche heeft omdat u de lichtstraal richting de douche laat schijnen. Bij gesloten douche cabines tot aan het plafond is het dus aan te raden om geen led inbouwspots in de cabine te gaan plaatsen. Mocht u een cabine hebben met een open plafond dan is het wederom mogelijk om de spots buiten de cabine te gaan plaatsen en de lichtstraal op de douche cabine te laten schijnen.

De led inbouwspots plaatsen bij een bad

Dat is inderdaad mogelijk en dit is ook compleet veilig maar ook hier moet u er weer rekening mee houden dat de spots spat waterdicht zijn. Het is dus verstandig om de spots minimaal een meter vanaf het bad te plaatsen. Bij de meeste mensen zal dit geen probleem zijn maar denkt u ook eens aan een bad onder een schuine kap. De situatie kan dan ontstaan dat u de spots in de schuine want wilt gaan plaatsen en de spots redelijk dicht bij het bad in de buurt komen.

Led inbouwspots boven een bad met een meter afstand

Als de afstand meer dan een meter is hoeft dit geen enkel probleem te zijn maar houd u ook rekening met spelende kinderen in een bad. Het kan wel eens gebeuren dat de spots iets nat worden doordat de kinderen spetteren in het bad. Dit is voor de spots wederom geen probleem. Waar u wel waakzaam voor moet zijn is dat als uw bad over een aparte douche kop beschikt deze dus zeker niet op de led inbouwspots gericht moet gaan worden, in sommige situatie kan zich dit ook per ongeluk voor doen als u bijvoorbeeld het bad aan het schoonmaken bent. Het is dus altijd verstandig om de spots minimaal een meter van de waterbron te plaatsen om problemen te voorkomen. Heeft u verder nog vragen over het plaatsen van led inbouwspots in uw badkamer dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De led inbouwspots voor de badkamer vindt u hier.

led inbouwspots zijn verkrijgbaar in ontzettend veel soorten. Zo heb je keuze uit verschillende armaturen, helder heden, dimbaar, et cetera. Maar er is nog een variabele waar je de aanschaf van je led inbouwspots op kunt baseren: de kleur van het licht. Wil je weten welke kleur verlichting je het best kunt gebruiken in verschillende ruimtes? In dit artikel wordt een korte uitleg gegeven van de verschillende kleuren verlichting die er bestaan, en hoe je je led inbouwspots hierop kunt selecteren.

De kleuren van het licht

Er zijn twee manieren om de kleuren van het licht weer te geven. De eerste is het gebruik van Kelvin (K). Dit geeft in principe de temperatuur van het licht weer. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder het licht dat de led spot uitstraalt. Zo staat een temperatuur van 1000K gelijk aan een heel warme, rode kleur, en tegen de 6000K kom je bij de koude kleur van daglicht.

Led Inbouwspots sfeer verlichting

Verder wordt de kleur van de led inbouwspots vaak ook aangegeven met behulp van een kleurcode, waaraan je kunt zien welke kleur hierbij hoort.

De codes en hun kleuren

Hieronder staan enkele veel gebruikte kleurcodes in kelvin en temperaturen van led inbouwspots, met de omschrijving van het licht dat ze uitstralen:

  • Temperatuur van 2700K met kleurcode 827: Extra warm wit
  • Temperatuur van 3000K met kleurcode 830: Warm wit
  • Temperatuur van 4000K met kleurcode 840: Natuurlijk wit
  • Temperatuur van 6500K met kleurcode 865: Koel wit

Welke kleur led inbouwspots in welke ruimte?

In verschillende ruimtes wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren led inbouwspots. Zo wordt in een kantooromgeving vaak gekozen voor een warm tot natuurlijke kleur wit met een temperatuur van 3000 tot 4000K. In huis wordt vaak gekozen voor warmere led inbouwspots, voor een beetje extra sfeer. Vaak wordt het extra warm witte 2700K gebruikt, maar je kan ook kiezen voor een verlichting die nog meer sfeer geeft. Een temperatuur van 2200K is nog warmer dan de voorgaande led inbouwspots, en creëert daarmee een soort licht dat vergelijkbaar is met kaars verlichting.

Led inbouwspots energie zuinig en veilig spatwater dicht voor in uw badkamer.

Je komt het steeds vaker tegen: inbouwspots led met kleur, in zowel een huiselijke als een zakelijke omgeving. Je kunt hierbij kiezen voor een bepaalde kleur, om een muur op een bijzondere manier uit te lichten en op deze manier een leuke, of juist wat meer zakelijke sfeer te creëren. Je hebt zelf de controle over de wijze waarop je dit doet. En dit ook nog eens op een zuinige en milieuvriendelijke manier, door te kiezen uit het assortiment van inbouwspots led.

Hoe werken gekleurde inbouwspots led?

Het leuke van inbouwspots led met kleurenverlichting, is het feit dat je de kleuren kan instellen zoals je zelf wilt. Zo kun je altijd zorgen voor de juiste sfeer op het juiste moment. De spots zijn samengesteld op basis van het kleurenschema rood, groen en blauw, en elke variant van deze kleuren is mogelijk. Met behulp van een speciale afstandsbediening kun je zelf kiezen welke inbouwspots led welke kleuren projecteren. Rood voor een romantische avond met je partner, blauw voor een zakelijke sfeer op het kantoor, of oranje voor een speelse middag met de kinderen? Jij hebt de controle, dus jij kunt het zelf bepalen.

Halogeenlampen zijn een veelgebruikte vorm van verlichting in vele huizen en kantoorgebouwen. Misschien heb je zelf ook nog wel een aantal van deze lampen in huis hangen. Maar heb je je wel eens gerealiseerd hoe vaak je deze lampen eigenlijk moet vervangen omdat ze weer eens stuk zijn gegaan? En hoe milieuvriendelijk zijn halogeenlampen nu eigenlijk? Steeds meer mensen stappen over op led inbouwspots, een duurzame en milieuvriendelijke manier van verlichting. We zullen eens een vergelijking maken tussen led inbouwspots en halogeenlampen, zodat je kunt zien wat de voordelen zijn van overstappen op led verlichting.

Efficiëntie van led inbouwspots en halogeenlampen

Misschien heb je wel eens gevoeld hoe warm een halogeenlamp kan worden. Zelfs als ze maar voor een korte periode aan staan, produceren deze lampen al een grote hoeveelheid warmte. Maar liefst 70% van de energie die ze gebruiken wordt afgegeven in de vorm van energie, terwijl maar 30% wordt gebruikt voor de productie van licht. Halogeenlampen zijn dus niet bepaald energie-efficiënt. led inbouwspots daarentegen, gebruiken 80% van de benodigde energie voor het produceren van licht, en maar 20% wordt afgegeven in de vorm van warmte. In dit opzicht zijn led inbouwspots dus een stuk energie-efficiënter dan halogeenverlichting.

Duurzaamheid van led inbouwspots en halogeenlampen

Doordat led inbouwspots een stuk minder warmte produceren, kunnen de lampen zelf ook langer meegaan. Halogeenlampen kunnen na verloop van tijd kapot gaan doordat de warmte die vrijkomt de koperdraad van binnen doorbrandt. Bij led inbouwspots zal dit niet gebeuren. Daarnaast zijn ledlampen steviger, en beter bestand tegen trillingen, schokken en water van buitenaf. Deze factoren zorgen ervoor dat led inbouwspots maar liefst 50.000 uren kunnen branden. Dit staat gelijk aan een leeftijd van 25 jaar wanneer ze elke dag gemiddeld 4 uur worden gebruikt. led inbouwspots daarentegen, kunnen slechts 5.000 branduren meegaan voor ze kapot gaan, en moeten daarom tien keer zo vaak worden vervangen.

Led inbouwspots van hoge kwaliteit

Led inbouwspotje

Naast het feit dat led inbouwspots langer mee kunnen gaan dan halogeenlampen en zuiniger zijn voor het milieu, produceren ze ook nog eens natuurlijker licht van hoge kwaliteit. Redenen genoeg dus om over te stappen op led inbouwspots.