Skip to content

Zijn badkamer led inbouwspots waterdicht?

Een mooie verlichting in de badkamer is natuurlijk essentieel. In deze ruimte breng je een groot deel van je tijd door. ’s Ochtends en ’s avonds tandenpoetsen, je klaarmaken voor de dag, ontspannen met een lekkere douche of een warm bad, en ga zo maar door. Veel mensen vragen zicht echter af hoe ze deze verlichting moeten realiseren. Ze willen graag led inbouwspots plaatsen, omdat deze kunnen zorgen voor een mooie verlichting in de badkamer, en daarnaast ook zeer vriendelijk zijn voor het milieu. Maar zijn deze led inbouwspots wel waterdicht?

Verschillende IP-waardes voor badkamer led inbouwspots

Niet alle led inbouwspots zijn waterdicht, en dus zijn ze niet allemaal geschikt om in de badkamer te plaatsen. Veel led inbouwspots hebben echter wel een bepaalde mate van waterdichtheid, waardoor ze op verschillende plekken in de badkamer worden gebruikt. Vaak worden deze spots verkocht als ‘badkamer led inbouwspots’, maar ook ‘gewone’ led inbouwspots kunnen een bepaalde mate van waterdichtheid hebben. Je vindt deze waterdichtheid door naar de IP-waarde van de badkamer led inbouwspots te kijken. Veel voorkomende waardes voor badkamer led inbouwspots zijn bijvoorbeeld IP27, IP44 en IP67. Hoe hoger het getal, hoe beter de led spots zijn beschermd tegen water.

Welke badkamer led inbouwspots plaats je waar?

Omdat op bepaalde plekken in de badkamer meer water in het rond spat dan op andere plekken, kun je niet overal in de badkamer dezelfde badkamer led inbouwspots plaatsen. Zo is het verstandig om op plekken vlakbij het bad of de douche, waar veel water overheen kan spatten, led inbouwspots met een hoge IP-waarde te plaatsen, zoals IP67. Op plekken rondom het bad en de douche, die wat meer buiten bereik liggen maar waar nog steeds water overheen kan spatten, kun je kiezen voor badkamer led inbouwspots met een waarde van IP44. In de rest van de badkamer komt over het algemeen niet zo heel veel water, dus op deze plekken is het plaatsen van een IP-27 waarde voldoende. Op deze manier zijn je badkamer led inbouwspots goed beschermd tegen al het water!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *